2014. feb 18.

Életre kelt konyha

írta: design morzsa
Életre kelt konyha

Az IKEA aktuális konyha akciója némileg felkavarta a békés családi állóvizet. Számolgatás, méricskélés, vitatkozás, latolgatás, vajon a régi (Faktum) vagy az új (Metod) rendszer lesz számunkra a leginkább megfelelő. Aztán gyors tervezés, ötlet-versenyeztetés, döntés, vásárlás. És tegnaptól már a raktárban lapul az új konyhabútor minden doboza, Csipkerózsika álmot aludva és csak az összeszerelésre várva...

Hogy milyen lesz az új konyha? Faktum váz, Rubrik fémes ezüst előlapokkal, Numerar bükk munkalappal. Leginkább modern ipari stílusú, ahogy az IKEA-ban fogalmaztak, nem sokan választják ezt az összeállítást, ami nagy kár, mert gyönyörű konyhát lehet belőle összeállítani. Amúgy meg nagyon menő lesz, nézzétek csak a terveket...!

Először lássuk az alaprajzot: a konyha mérete 3 m x 2,2 m, két ablakkal, amiből az egyik padlótól mért magassága mindössze 40cm, illetve egy 120cm magas parapetfallal, ami az étkezőtől választja el a konyhát. Eredetileg U elrendezésű konyhát terveztem, de végül mégis az L elrendezés és a "félszigetes" megoldás mellett döntöttem. Átláthatóbb, nem zsúfolt, mégis lesz elegendő tárolóhely.

gyvirag_0.jpggyvirag_1.jpggyvirag_3.jpggyvirag_4.jpggyvirag_5.jpgA felső szekrények - nem tévedés, szándékosan - két sorban lesznek egymás felett. Tervezek még nyitott polcokat is, ezek nem szerepelnek még a terveken. Az egységes ezüst fém hatású konyha mellé színes, élettel teli burkolatot választottunk a falra, de ez is hamarosan kiderül.

Inspirációs képek, remélem azokat is sikerül megingatnom, akik az ipari stílusú konyhát ridegnek tartják:

boligmagasinet.dk__1.jpg


hansen family dining table 1450€_fab_1.jpg

ikea rubrik_3.jpg

ikea rubrik_0.jpg

black and white.jpg

ikea rubrik_2.jpg

Nekem szerelem-burkolat az Ivanka Flaster betonburkolata és legnagyobb szerencsénkre februárban féláron lehet hozzájutni, szerintem egyszerűen gyönyörűséges, ezt tervezem az alsó és a felső szekrénysor közé, a hosszabbik falra:

ivanka_flaster_0.png

ivanka_flaster_colors_01.jpg

ivanka_flaster_londoncolor_02.jpg

Szín paletta és a mi saját Ivanka Flaster színösszeállításunk:

color palette.jpg

gyvirag_ivanka.jpg

És végül a konyhánk hangulati montázsa. Hogy tetszik?

gyvirag_montage_small.jpg

fotók: ivanka, ikea és pinterest

Szólj hozzá

én konyha ipari indusztriális háztervek