2013. dec 02.

Hű, de Hütte!

írta: design morzsa
Hű, de Hütte!

Hol? Üröm, Pest megye, Magyarország (gyakorlatilag 200m-re a Bp. táblától, közelíts Csillaghegy felől)

Mi? Az Ürömi Hütte nevű hangulatos új étterem, ahol finom a pizza és a sör. Na meg szuper a vendéglátás, mehetsz meccset nézni és időnként még koncerteket is szerveznek.

Tervező? Az Ürömi Hütte tulajdonosai és barátaik. Amolyan mindent bele alapon, ami tetszett nekik, azt megvalósították. És ez érződik is rajta: barátságos, trendi, szívet melengető és egyáltalán nem izzadtságszagúan dizájnos. Hangulata van, ami egy kedves plusz a kiszolgáláshoz és persze a finom ételekhez.

Mi tetszik benne? A Hütte jellegét alapvetően meghatározza a fa alapanyagok, a fali dekorációk és a régi kiegészítők használata. A régi Thonet székek, az ipari lámpák, a halvány szürkére mázolt tálalókomód mind "bolhapiaci" zsákmányok, viseletes jellegük megadja az alaphangulatot. Bejön a fényes fekete metrocsempével burkolt bárpult, és a türkiz kék és zöld színűre mázolt székek-asztalok is azonnal odavonzzák mindenki tekintetét. A TV-t százéves gerendából készült kerettel "ódonosította" Fanyúvasztó, illetve a bejáratnál található fa bárasztalt a bárszékekkel együtt szintén ő készítette. Az arctalan síelőket ábrázoló retro falfestés nagyon menő, ahogy a retro plakátok is a többi falon. 

ürömi_hütte_003.jpg

ürömi_hütte_007.jpg

türkiz székek.jpg

ürömi_hütte_033.jpg

ürömi_hütte_017.jpg

ürömi_hütte_015.jpg

ürömi_hütte_013.jpg

Az ördög a részletekben rejlik: nem hütte a hütte sílécből készült fogas és snowboard-pad nélkül!

ürömi_hütte_025.jpg

ürömi_hütte_038.jpg

A szürke hópihéket klasszikus gumi festőhengerrel vitték fel a falra, emlékeztek ez régen mekkora divat volt?

ürömi_hütte_037.jpg

Személyes kedvenceim: a firkafal, ahol mindenki hagyhat üzenetet a Hüttéseknek, na meg a mosdó ajtókat jelölő Jancsi és Juliska (a képen Jancsi).

Jancsi és a firkafal.jpg

A fotókért hatalmas köszönet Anitának a Lollini-től!

Tegye fel a kezét, aki tudja, hogy ez az épület korábban miként üzemelt! :) És bár ez nem egy gasztroblog, de ide kívánkozik, hogy többszöri ott jártamkor is szuper jót ettem (nem vagyok pizza-rajongó, de még így is találtam az étlapon nekem valót). Hétvégén asztalfoglalás erősen ajánlott!

Szólj hozzá

retro fa étterem bemutató ipari